Elokuun ruokahaaste: hernemousse lohijalustalla

22 Aug

Päätinpä ottaa osaa elämäni ensimmäiseen ruokahaasteeseen, jonka elokuinen teema on herne. Jos totta puhutaan, mietin ainakin neljä päivää, mitä valmistaisin. Kriteereinäni olivat yksinkertainen resepti, jossa herne todella on pääosassa, paleoystävällisyys ja herkullisuus. Niin ja kauniskin sen piti olla. Ja raikas. Jotain uutta. Kaikenlaista tuli mieleen; hernekukkakaalikeitto, herne-quiche, herne-smoothie (ei kai), hernepatee, hernevaahto, Hernesaari, herneherne. Päädyin lopulta hernemousseen / -terriiniin. Kaikista parasta ruoanlaitossa on suunnittelu, kun voi päässään kehitellä makuja ja unelmoida, mikä menee minkäkin kanssa. Minä päädyin mintun ja herneen yhdistelmään. Koska halusin kuohkeutta, enkä halunnut käyttää maitotuotteita, lisäsin kookosmaidon. Ja koska kookos astui kuvioihin, oli pakko saada tujaus chiliä.

Kävin ostamassa kaupasta ainekset – paitsi unohdin herneet. Kävin ostamassa herneet ja tässä kaikki ainekset (paitsi sitruuna ja lohi, jotka ikään kuin vaivihkaa astuivat remmiin vasta vähän myöhemmin):

2 pussillista (400g) pakasteherneitä (jos oma maa tuottaa palkoherneitä, toki niitä), kaksi luomukananmunaa, puska minttua, puska herneenversoja, tuoretta chiliä ja luomukookosmaitoa. Niin ja sitruunanmehua ja lohta. Siitä pian lisää.

Herneet, minttu ja kananmunat muusiksi sauvasekoittimella ja sekaan pieneksi hakattua chiliä. Lisäsin sitruunaa ja maustoin suolalla ja pippurilla. (En muuten tiedä, mistä nuo punaiset pisteet ilmestyivät, olkoon):

Kookosmaidosta käytin vain päällä olevan paksun kerman. Kirkkaan kookoslitkun voi käyttää johonkin muuhun, vaikkapa supersmoothien valmistukseen!

Seoksen lusikoin silikonimuffinsivuokaan ja irtoherneitä päälle jännittäväksi tekstuuriksi. Vielä tässä vaiheessa en tiennyt, pakastaisinko vai paistaisinko tuotoksen – hyvää se oli jo nyt. Syksyn kunniaksi herneet uuniin: 200 astetta ja 30 minuuttia, jälkilämmössä vielä tovi.

Valmiit hernemoussetornit kumosin muovilevylle ja laitoin jääkaappiin jäähtymään.

Ja tässä vaiheessa sain kuningasidean.

En tyytyisikään pelkkiin herneisiin, vaan tekisin lohesta jalustan. Jos olisin alunperin suunnitellun moisen, olisin hakenut hallista käynyt pyydystämässä tuoretta sashimikelpoista lohta, nyt oli tyytyminen kaupan savustettuun perusloheen. Kieputin herneenversoista salaatin ja keskelle leikkasin (saksilla toim. huom.) pyöreän lohijalustan, jolle valutin sitruunaa.

Jäähtynyt hernemousse päälle ja tadaa!

LOVE IT!

2 vastausta to “Elokuun ruokahaaste: hernemousse lohijalustalla”

  1. Yaelian elokuu 25, 2010 klo 15:33 #

    Ihana ohje! Tosi luova tapa käyttää herneitä,ja onnea tietysti kisaan.

  2. luolanainen elokuu 26, 2010 klo 06:08 #

    Kiitos Yaelian. Kyllä se maistuikin, söin sitä nimittäin kolmena päivänä peräkkäin ja taidan tehdä toistekin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: