Kiitos riittää

25 Elo

Lounastunnilla tänään löysin itseni vaatekaupasta, kunnes PIM! havahduin. Vaatekaupassako haluan lyhyen vapaahetkeni viettää? I don’t think so. Jos oikeasti vaivautuu  järjellä ajattelemaan, vaatekaupathan ovat ihan syvältä. Siellä roikkuu enemmän kledjuja kuin ikinä tarvitsemme. Köyhissä maissa lapset tekevät niitä, jotta me vähän rikkaammat saamme tyydyttää kulutushimomme. Eihän tässä ole mitään järkeä. Miksi pitää olla joka kausi uudet vaatteet? Miksi tehdään niin halpaa ja huonoa, ettei se kauempaa ketään edes palvele?

No kyllä minä tiedän. Jotta saadaan lisää rahaa.

Mutta mitä sillä rahalla loppujen lopuksi tehdään? Se laitetaan pankkiin ja siitä tulee numero ison koneen syövereissä. Miksi sikarikkaat haluavat enemmän ja enemmän numeroita?

Jotta saadaan lisää sitä rahaa sinne pankkiin.

Mutta mihin se raha loppujen lopuksi päätyy? Miksi on parempi, jos tilillä on kuusi numeroa kuin kolme? Ei niitä rahoja saa viedä mukanaan.

En ymmärrä.

Sama niiden vaatteiden kanssa. En oikeasti tarvitse, enkä halua kaikkia näitä vaatteita. Mutta olen heikko. Koen, että esimerkiksi työpaikan edustajana tarvitsen tietyn garderoobin. Kuka sanoikaan, että ’varo työpaikkoja, joihin tarvitset uuden asun’? En nyt muista, mutta ymmärrän. On ikävää olla pukeutunut farkkuihin tilanteessa, joissa kaikilla muilla on juhla-asu. Vai onko? Miksi minä välitän? Miksen saa olla aina verkkareissa? Miksi vaatteet vaikuttavat siihen, minkä arvoiseksi tunnen itseni?

Täällä on juttu siitä, mitä on, kun on tarpeeksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: