Ajatuksia treenistä

27 Elo

En tarkoituksellisesti ole juurikaan kirjoittanut treenistä. Nyt tunnustan: olen urheiluhullu. Koska treeni vie ajastani ja ajatuksistani muutenkin niin paljon aikaa, on kiva kirjoittaa muista elämän asioista. Sen kyllä haluan sanoa, että on maailman paras tunne olla hyvässä fyysisessä vedossa. Mitä sillä tarkoitan? Mark Sisson sen on aika hyvin tiivistänyt.

On totta, että on paljon ihmisiä, jotka eivät hätätilanteessa pystyisi pelastautumaan; juoksemaan pakoon, puolustamaan itseään, hyppäämään esteiden yli, väistämään. Minä haluan tietää olevani kykeneväinen tuohon kaikkeen.

Hätätilanteita harvoin tulee, nykyään elämä on helppoa. Halutessaan voi oikeastaan olla tekemättä juuri mitään. Voi mennä bussilla kauppaan, ostaa valmisaterian, tuupata sen mikroon ja töllöttää telkkaria sohvalla. Yäk. Ei ihme, että masentaa, närästää ja pierettää.

No, minulle urheilu on muutakin kuin hätävara, rakastan hikeä. Rakastan treeniä. Olen joskus ollut treenikoukussa ja treenannut itseni psyykkisesti ja fyysisesti hajalle. Aika paljon siihen vaadittiin, mutta tein sen. Nytkin haluan treenata enemmän kuin keskivertokansalainen, mutta viime aikoina olen kokeillut hieman paleomaisempaa treenitapaa, jonka mukaan vähemmän on enemmän. Olen lyhentänyt rankkojen lajitreenien kestoa, kävellyt mieluummin kuin juossut ja levännyt enemmän. Voin tosi hyvin.

Nykyään minua ei saisi kuntosalille, vaikka se olisi ilmaista. Joskus muinoin (ei siitä ole kuin puolitoista vuotta, kun lopetin) hinkkasin siellä crosstraineria monta monta tuntia viikossa. Voin kertoa, ettei siitä ollut mitään hyötyä.

Tänään töissä tytsät juttelivat, kuinka parasta on liikkua ’rasvanpolttosykkeellä, koska silloin palaa eniten kaloreita’. Tsorge tytsät, en vaan jaksa aina pistää lusikkaani soppaan. On jotenkin kauhean vanhanaikaista ja rasittavaa laskea kaloreita tai edes kuulla puhuttavan niistä. Urheiluun niin kuin moneen muuhunkin elämän osa-alueeseen vaan liittyy niin monia paikkansapitämättömiä myyttejä, ettei tiedä, mistä aloittaisi niiden purkamisen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: