Epäleipää

11 Sep

Jaahas, ei anneta Valion megapetoksen pilata iltaa – pauhaamisen jälkeen kevennys ja hyväksi havaittu epäleipäresepti. Peruskaava on sellainen, että kuudella kananmunalla mennään ja ne vatkataan huolella rikki, niihin sekoitetaan ehkä 1 1/2 desiä (luomu) mantelijauhoa, joihin sekoitettu reilu teelusikallinen leivinjauhetta. Tarvitaan myös aimo loraus (luomu) oliiviöljyä (voitakin olen kokeillut, mutta valmiista tuotoksesta tulee kovaa, öljyä käyttäessä kuohkeaa). Joskus lisään taikinaan pellavansiemenrouhetta, hyvin usein pari raastettua porkkanaa, toimii. Usein heitän sekaan myös oliiveja, nam. Aina tarvitaan Maldon-suolaa. Kippaan taikinan lasiseen, leivinpaperilla vuorattuun Pyrex-vuokaan (jolla muuten on kymmenen vuoden takuu, silti onnistuin rikkomaan sellaisen parissa kuukaudessa), uunissa 200 astetta ja noin puoli tuntia.

Tämä on hyvä resepti siksi, että ainakaan minä en halua syödä aamuisin munakkaita. Tätä voi täyttää mielensä mukaan – kuvassa munavoita ja kurkkua, myös avokado-tomaatti ja luomumeetvursti-kurkku toimivat. Ja tietysti graavilohi-sitruuna, oooh. Tätä voi ottaa duuniin evääksi ja huomiota herättämättä esittää syövänsä leipää, jos ei jaksa valistaa.

2 vastausta to “Epäleipää”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Hamppuepäleipää | LUOLANAINEN - lokakuu 23, 2010

    […] joku on löytänyt blogini hakusanalla epäleipä. No, nyt tulee pitkästä aikaa lisää epäleipää ja tämän myötä olen kai virallisesti […]

  2. Hella kuumana ja blenderi sauhuten | LUOLANAINEN - marraskuu 28, 2010

    […] salaatin kera aamiaiseksi. Joskus – tosin harvenevissa määrin – tulee syötyä epäleipää vaikka muusattujen aurinkokuivattujen tomaattien kera. Yksi kauden ehdoton hitti on […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: