Lempiruoka eli etanat kesäkurpitsapedillä

15 Sep

Kirjoitinkin tästä ruoasta jo, mutta koska kuvia ei ollut ja se on ehdoton tämän hetken lempiruoka ja vielä omakohtaisen ja melko pitkällisen kehittelyn tulos, kirjoitan uudestaan. Jotenkin siitä tulee kivasti pervo olo, kun tekee ihan vaan itselleen keskiviikkona etanoita. Ja se menee näin (yhdelle):

Keskikokoinen kesäkurpitsa raastetaan ja mehut puristetaan huolella. Mehu juodaan (ihanaa, kesäkurpitsan suodattamaa vettä)! Tusina, eli purkillinen etanoita paistetaan pannulla reilussa voissa ja valkosipulimurskassa. Etanat siirretään hetkeksi pois pannulta ja lisätään voita. Paistetaan kesäkurpitsaraastetta ja iso nippu persiljaa etanavoissa pari minuuttia, lisätään merisuolaa (Maldon). Lisätään taas etanat ja paistetaan ehkä minuutti. Kaikki lautaselle pinoon, päälle parmesanoa ja rouhittua pippuria. Voilà!

Tämä biisikin on kuultu aiemmin, mutta kun se vaan saa minut sekaisin, oih!

Täydellistä.

Yksi vastaus to “Lempiruoka eli etanat kesäkurpitsapedillä”

  1. Kermaperse syyskuu 17, 2010 klo 21:46 #

    ”Jotenkin siitä tulee kivasti pervo olo, kun tekee ihan vaan itselleen keskiviikkona etanoita.” Muahah. Voin kyllä kuvitella tuon tunteen. Itse viimeksi nauroin mielessäni rehvakkaasti, kun tulin baarista kotiin ja aloin pikkuhiprakassa vääntämään sellaset kunnon muna-pekoni-juustosetit et huh huh.. ei tässäkään vielä mitään, mutta ripottelin päälle vielä tuoretta persiljasilppua😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: