Kiitos palautteestanne, mielipiteenne on meille tärkeä, osa II

17 syys

Sain Kariniemeltä postia:

Hei!

Kiitos yhteydenotostasi.

Suomalainen broileri kasvatetaan sisätiloissa tarkasti
valvotuissa ja hyvissä olosuhteissa.
Kaikki broilerit kasvatetaan sopimustuotantotiloilla.
Linnut ovat terveitä
ja tiloilla noudatetaan tarkasti tautisuojautumisohjeita.
Näiden toimien ansiosta Suomessa ei
muun muassa tarvitselainkaan käyttää rokotuksia
broilerikasvatuksessa. Suomi
onkin vapaa maa monista siipikarjan taudeista, joita
esiintyy muissa Euroopan maissa
ja yleisesti muualla maailmassa.

Broilerin tarina alkaa hautomosta, jossa
emokanalassa tuotetut munat kehittyvät untuvikoiksi
n.21 vuorokaudessa.

Seuraavaksi untuvikot siirretään kasvattamoihin.
Untuvikot tarvitsevat hyvät kasvuolosuhteet:
lämpöä, ruokaa ja huolenpitoa.

Kasvattamoissa broilerit liikkuvat vapaasti
lattialla, joka on pehmustettu
kuivikkeella. Nillä on aina puhdasta vettä
ja ruokaa saatavilla. Broileri
syö elämänsä aikana noin kolme kiloa rehua.
Rehu on suurimmaksi osaksi
kotimaista viljaa, lisäksi siinä on kasviperäistä
valkuaista, kivennäisiä,
hivenaineita ja vitamiineja. Rakennukset on
tehokkaasti lämmitetty ja
ilmastoitu. Lintujen hyvinvointia seurataan
jatkuvasti.

Untuvikot kasvavat teurasikäisiksi broilereiksi
5-6 viikossa.

Kariniemen vastuullisuusohjelman tarkoituksena
on kertoa kuluttajille
suomalaisesta siipikarjaketjusta ja sen
erityispiirteistä. Asioita
Kariniemen vastuullisuusohjelman takana on tehty
jo vuosia, mutta nyt se
on paketoitu kuluttajille viestittävään muotoon.
Jokaisesta ohjelman
osa-alueesta: kotitila, ympäristö, ravitsemus
ja maku kerrotaan, mitä
edistyksellistä ja hyvää tiloilla ja prosessissa
jo tehdään, ja mitä
tavoitteita niille on asetettu.

Olen antanut palautteesi tiedoksi tuotekehitykseemme
ja markkinointiin.
Kuluttajien toiveet ovat meille tärkeitä, jotta
pystymme parantamaan
tuotteitamme ja palveluamme.

HK:n ruokatalohan saa Kariniemen kotitilan kuulostamaan broilerin taivaalta. Jaksanko uskoa, on toinen tarina. Siihen, mitä hyvää tuote minulle tekee, ei kai ole vastausta.

Voisin tietysti jättää asian sikseen, mutta kysyinpä pari lisäkysymystä:

Kiitos vastauksestanne. Olisin vielä kysynyt, kuinka monta broileria kasvatatte keskimäärin kuukaudessa kokonaisuudessaan ja per tila? Onko kuvia kotitilalta saatavilla?

Kiitos.

Mainokset

2 vastausta to “Kiitos palautteestanne, mielipiteenne on meille tärkeä, osa II”

  1. Marko Suomi syyskuu 18, 2010 klo 21:37 #

    Moi!

    Hyvät jatkokyssärit! Tuliko niihin vastausta?

    • luolanainen syyskuu 19, 2010 klo 07:37 #

      Moi Marko, ei vielä. Olettaisin, että ensi viikolla saadaan osa III.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: