Informaatiotulva

25 syys

Täsmennys eiliseen mielenilmaukseen: kysehän oli turhautumisesta informaation paljouteen. Kun ennen (joo, ennen kaikki oli toisin) halusi saada tietoa, piti mennä vaikkapa kirjastoon. Nyt kaikki käy kätsästi netin kautta. Klik, vastaus. Klik, klik. Google is the answer. On mahtavaa, että kiinnostavista asioista on saatavilla tietoa helposti. Mutta se, että tietoa on saatavilla, ei tarkoita sitä, että tieto on oikeaa. Tai tarpeellista.

Helposti käy niin, että etsiessään inspiraatiota aiheeseen x löytää netistä vaikkapa mielenkiintoisen ja asiasta kertovan blogin ja sitten klik, löytyy linkki toiseen vähintäänkin yhtä mielenkiintoiseen  lähteeseen. Klik, klik, yht’äkkiä on mennyt kaksi tuntia ja pää on täynnä tietoa. Ja nyt palaan edelliseen kappaleeseen, eli se, että tietoa on, ei tarkoita, että se olisi oikeaa tai tarpeellista.

Mitä enemmän tietoa on saatavilla, sitä suurempi vastuu on lukijalla. Mistä tiedämme, mikä on totta? Pitäisikö jatkuvan tiedon hankinnan sijaan vain elää ja kokea ja tehdä omia päätelmiä?

Liiasta tiedosta tulee ähky ja päänsärky. Ei ole kapasiteettia käsitellä kaikkea nähtyä ja kuultua. On pakko tehdä valintoja. Minun valintani on se, etten katso televisiota, enkä lue ilmaislehtiä. Nyt tuntuu, että internetin käyttöä on pakko rajoittaa, muuten informaatiotulva vie mennessään.

Olen puhunut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: