Nam, hiivaa

30 Lok

En olisi uskonut. Ostin ravintohiivaa, kun sitä olen joissain resepteissä nähnyt. Kuvittelin, että se maistuisi, no, hiivalta. Olin väärässä. Sehän on ihan hitsin hyvää. Namnam. Olen laittanut sitä (melkein kaikkien) ruokien päälle ja salaatteihin. Jos pitää pähkinöistä ja parmesanosta, on hyvin todennäköistä, että pitää myös ravintohiivasta. En ole perehtynyt terveysvaikutuksiin tarkemmin, B-vitamiinia siinä näyttää ainakin olevan. Tästä tulee vakikamaa luolakeittiössä.

4 vastausta to “Nam, hiivaa”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Voipähkinäkössi | LUOLANAINEN - 6 marraskuun, 2010

    […] En ole onnistunut löytämään butternut squashia – eli ilmeisesti kevätkurpitsaa – Suomesta ennen kuin viikko sitten törmäsin luomusellaisiin Stockalla, hurraa. Kyseessä on nimittäin yksi lempiruoistani, jota söin jatkuvasti ulkomailla asuessani. Parhaiten voipähkinäkössi valmistuu uunissa paahtamalla, joko halkaistuna ja siemenet poistettuna tai kuutioina. Päälle kannattaa valella öljyä (itse käytin macadamia-pähkinäöljyä tällä kertaa) ja ripotella suolaa. Kenties myös muita mausteita tai vaikka valkosipulia. Kypsän kössin voi syödä sellaisenaan tai jos haluaa kikkailla, voi tyhjän siemenkodan täyttää jollain, eli vaikka lihalla. Tai pekonilla. Tai ihan millä vaan. Minä kuitenkin tällä kertaa blendasin paahetuista kurpitsoista keiton ja tarjosin ystävilleni Halloweenin kunniaksi. Päälle roiskin paleopestoa (blenderiin nippu basilikaa, kokonainen yksikuntinen valkosipuli, suolaa, pippuria, oliivi- ja pähkinäöljyä ja ravintohiivaa). […]

  2. Hyi, hiivaa | LUOLANAINEN - 12 marraskuun, 2010

    […] aika sitten hehkutin ihanaa ravintohiivaa. Olin tänään Ekolossa ja ostin sieltä erimerkkistä ravintohiivaa, tulin kotiin ja maistoin. […]

  3. Hella kuumana ja blenderi sauhuten | LUOLANAINEN - 28 marraskuun, 2010

    […] haudutetun pinaatin kera. Ja kun on kiire, seuraksi pussillinen pakastejuureksia, joiden päälle ravintohiivaa. Inspiroiduin erään tapaamani miekkosen jutuista ja kokeilinpa minäkin hamppuprodelettua […]

  4. Hyvät ja rumat « LUOLANAINEN - 12 joulukuun, 2010

    […] Raastoin kukkakaalia ja tein siihen kastikkeen. Cashew-päkyjä, sitruunaa, kurkumaa, suolaa, ravintohiivaa, pippuria ja vettä blenderiin ja soosi siis kukkakaaliraasteen (eli ‘riisin’) […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: