Lisäys

8 Mar

Jäin vielä miettimään aamulla postaamaani viittausta Jussi Riekin kirjoitukseen. En pysty ihan uskomaan, etteikö ruokavaliolla olisi minkäänlaista vaikutusta terveyteen. Jos syö mäkkärissä harva se päivää ja vetää sippeä naamariin, kyllähän se nyt tuntuu omassa olotilassakin. Jos syö terveellisesti ja omaa kehoa kuunnellen, on parempi olo. Silloin on energinen, luova, hyväntuulinen ja haluaa tehdä asioita, kuten olla ystävällinen kanssaeläjille. Ja tämä perustuu omakohtaiseen kokemukseen.

Mutta yksi mielestäni tärkeä asia on se, kuinka ruokaan suhtautuu ja mitä tuntemuksia se tuottaa. Jos koko ajan kokee luopuvansa ja syövänsä sääntöjen mukaan, jos ruoka tuottaa stressiä ja vie ajatuksista suuren osan, silloin on ongelma, oli ruokavalio mikä tahansa. Jos taas on yksinkertaisesti kiinnostunut hyvinvoinnistaan ja nauttii syömästään, silloin on oikealla polulla. Tässäkin puhun oman kokemuksen rintaäänellä. Jokainen kyllä osaa sen verran keittiöpsykologiaa, että tunnistaa oman suhtautumisensa ruokaan.

No niin, seuraava aihe.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: