Alkoholista

14 Mar

Onkin pitänyt jo kauan kirjoittaa aiheesta. On ihanaa juoda lasillinen punaviiniä iltaisin ja vaipua rauhalliseen puolikoomaan. On vielä ihanampaa juoda kuohuvaa, tanssia ja nauraa.

Valitettavasti olen aika herkkä alkoholille ja seuraavana päivänä kaikki kostautuu. Yksi lasi on yleensä vielä OK, mutta kaksi lasia tuntuu jo mielialassa ja aivotoiminnassa seuraavana päivänä. Se on todella kamalaa.

On hukkaan heitettyä aikaa kärsiä ja voida huonommin kuin loistavasti, jos sen voi välttää. Ja voihan sen – olemalla juomatta!

Olen joskus ollut pitkäänkin juomatta, muistaakseni vuoden verran lähes kokonaan. Se helppoa ja ihanaa. Olen nyt taas vuoden verran juonut paljon enemmän kuin ennen sitä ja hyvin usein olen kyseenalaistanut juomiseni. Vaikka en ole töppäillyt aikoihin – en siis juo itseäni humalaan – en vaan saa alkoholista juuri mitään, päin vastoin, viini kostautuu tukkoisuutena, päänsärkynä, ahdistuksena ja mikä pahinta – usein seurauksena on, ettei oikein jaksaisi treenata tai juosta tai tehdä mitään muutakaan, mikä vaatii fyysistä ponnistusta. Kaikkein kamalinta on vaan se, että voisi olla loistava ja upea olo, mutta eipä ole.. kun joi vähän viiniä. Ähh!

Eli virallistan sen nyt täällä, niin ei tarvitse pähkäillä – tipaton aika alkaa nyt. Jälleen kerran, kyse ei ole luopumisesta, vaan valinnasta. Sopivasti juuri pikkujoulukauden alkaessa. Jee!

2 vastausta kirjoitukseen “Alkoholista”

  1. Karoliina 15 marraskuun, 2010 klo 13:01 #

    Aivan samoja ajatuksia itsellänikin. Tipattomuuden toteuttaminen ontuu kuitenkin pahasti, sillä näin opiskelijana sosiaalinen elämä pyörii väkisinkin hyvin pitkälti alkoholin ympärillä (joo, pitäisi varmaan hankkia vähemmän juovia kavereita…) Jo parilla viinilasillisella on tosiaan selkeä vaikutus seuraavan päivän mielialaan, vaikkei varsinaista krapulaa niistä tulisikaan.

    Tykkään blogistasi, harmi ettei kirjoituksiasi monikaan kommentoi. Tsemppiä tipattomalle! Ehkä itsekin tämän postauksen innoittamana rohkaistun moiseen.

    • luolanainen 15 marraskuun, 2010 klo 20:16 #

      Kiva kuulla! Saa tänne toki kommentoidakin – sehän vasta hauskaa olisi, jos näistä asioista voisi käydä keskustelua! Kokemuksesta tiedän, että tipaton on lopujen lopuksi aika helppo nakki. Harvemmin sitä katuu, että EI juonut, yleensä se on kai toisin päin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: