Juoksuhehkutusta

15 Mar

Minulla oli tänään töiden jälkeen oikea juoksuhimo. Yleensä juoksu tuottaa nautintoa vasta puolimatkan jälkeen, nyt joka askel oli upea. Huh huh. Halvat on huvit. Josta tulikin mieleeni, että kun aloitin juoksuharrastukseni vuosia sitten, se oli yhtä tuskaa. Eli kaikille aloittelijoille luolanaisen juoksuvinkit top 5:

Se helpottaa. Aluksi juoksu on kuin kiviä söisi – varsinkin, jos on huonossa kunnossa – mutta kaikki vaiva on sen väärti, koska juoksu voi parhaimmillaan olla yksi parhaista nautinnoista ikinä (seksin ja samppanjan jälkeen), mutta vasta sitten, kun on tarpeeksi hyvässä kunnossa. Sitä kohti!

Kipuraja on ylitettävä. Ei saa antaa periksi heti, kun sattuu. Tarkoitan kivulla nyt sitä epämiellyttävää tunnetta, kun on tehtävä töitä. Pikkuhiljaa se kipuraja hälvenee ja siirtyy yhä kauemmaksi, mutta ilman mukavuusaluelta pois siirtymistä ei tapahdu edistystä.

Kannattaa ehdottomasti juosta luonnossa eikä koskaan juoksumatolla, tätä en viitsi edes selittää.

Kuulokkeet täyteen hyvää musaa, sellaista, joka vie eteenpäin. Itselläni toimivat (punastus) Madonna (varsinkin Hard Cabdy -albumi), Razorlight, Shakira, Rihanna ja Rocky soundtrack. Juoksumusalla ei ole mitään tekemistä musiikkimaun kanssa. Heh.

Kannattaa panostaa varusteisiin edes vähän. Vaikka juosta nyt voi periaatteessa vaikka alasti ja ilman kenkiä, Suomen olosuhteet ovat hiukka vaativammat. Minulla on adidaksen talvijuoksukengät, joita kiitän aina, kun en liukastu liukkaalla kalliolla. Juoksen aina (Niken) juoksutrikoissa, minulla on kaksi identtistä paria  ja hyvin ovat palvelleet monta vuotta. Saumat paukkuu jo, mutta who cares. Nyt olen saanut uuden upean tuulitakin ja kaikesta antikuluttamisesta ja minimalismin hienoudesta huolimatta on todettava, että vauhti on kova ja askel kepeä. Ei oikein kehtaa laahustaa, kun on niskassa kaupungin pöhein rotsi. Heh.

Juoksu on mahtavaa, jos minä pystyn rakastumaan siihen lajiin, niin pystyy kuka tahansa.

Ja vielä yksi: vastaantuleville juoksijoille on hyvä hymyillä, koska juoksu tulee juosta ilosta, eikä pakosta. Joskus voi vaikka heittää femmat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: