Muutoksesta, osa III

16 Mar

Olen välillä valittanut siitä, että työni ei täysin vastaa arvomaailmaani ja jaadijaadijaa, mutta siitähän (valittamisesta) ei ole mitään hyötyä. On tehtävä jotain. Muutos on kuitenkin joskus niin salakavala, ettei oikein tajuakaan, miten asiat ovat muuttuneet. Tässä käytännön esimerkkejä muutoksista, joita olen oman työni puitteissa toteuttanut:

Olen kieltäytynyt tekemästä töitä projektin parissa, joka on oman arvomaailmani vastainen. Työnantaja suostui siihen ja sain kantani esille, joka oli minulle hyvin tärkeää.

Olen saanut työpaikalle uuden blenderin, jolla blendailen erilaisia viherjuomia ja supersmootheita, joita sitten tarjoan työkavereille ja asiakkaille. Työnantaja mielellään kustantaa raaka-aineet ja koneen. Paitsi että ilahdutan työkavereita ja pumppaan heihin päivän vitamiinit, saan toivottavasti heidät myös innostumaan raakaravinnosta ja sensellaisesta. Meillä on myös mehulinko, haudutettua luomuteetä ja tuoreita hedelmiä!

Olen omatoimisesti hankkinut itselleni mielenkiintoisia uusia projekteja ja asiakkaita, jotka oikeasti kiinnostavat minua ja jotka vastaavat arvomaailmaani. Näiden tiimoilta pääsen vaikuttamaan suuriinkin ihmisjoukkoihin, koska pääsen levittämään sanaa hyvinvoinnista. Se on todella mahtavaa!

Olen saanut työkaverini liikkumaan ja viime vuonna juoksimme yhdessä Naisten Kympin – niin myös ensi keväänä.

Olemme onnistuneet luomaan aivan mahtavan työilmapiirin, jossa kaikkien on mahdollista toteuttaa itseään, saada onnistumisen tunteita ja nauttia työstään. Se tuntuu tärkeältä varsinkin nuorien harjoittelijoiden kohdalla. On hienoa, että he kokevat, kuinka mukavaa on työskennellä paikassa, jossa viihdytään, ei kilpailla.

Joskus on tarpeellista, että hieman pinnallisiksikin koetuilla aloilla työskentelee ihmisiä, jotka kyseenalaistavat asioita ja omaavat hieman erilaisen näkökulman asioihin. Jos näin ei olisi, kaikki säilyisi ennallaan.

Paljon puhutaan downshiftaamisesta, mutta aina ei tarvitse jättää työtään ja tehdä täyskäännöstä – joskus voi olla mielekkäämpää ja haastavampaa aloittaa siitä, missä on ja vaikuttaa oman lähiympäristönsä hyvinvointiin esimerkiksi kotona tai työpaikalla.

2 vastausta kirjoitukseen “Muutoksesta, osa III”

  1. Muumi 16 marraskuun, 2010 klo 21:28 #

    Voiko olla niin, että pinnallisella alalla(mme) ajatellaan kriittisesti ja kyseenalaistetaan asioita juuri sen vuoksi, että tiedetään miten ihmisiä manipuloidaan?

    • luolanainen 17 marraskuun, 2010 klo 07:56 #

      Hei Muumi! 🙂 Kenties. Kyllä tällä ja oikeastaan kaikilla muillakin aloilla on paljon vastuuta siitä, miten asiat tehdään. On hyväksyttävää valehdella niin monessa asiassa. Voi telkkarissa väittää, että sokerilisäainesotku on terveellistä tai että shampoo tekee hiuksista elinvoimaiset (sisältäen sulfaatteja, jotka on kehitelty teollisuuden käyttöön lattianpesuun) tai että megamaskara tekee ripsistä 300% pidemmät (matemaattinen epäyhtälö + Photoshop). Kaikista oudointa on se, mikä ajaa ihmiset toimimaan näin – siksikö, että isot yritykset saisivat lisää rahaa, joka ei edes mene mihinkään, on vain numero koneella? Hmm.. tästä taisi tulla ihan oma postauksensa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: