Tyhmä ja onnellinen*

7 Jou

Tämä postaus sisältää kuvamateriaalia, joka saattaa koetella luolasta irtautuneita herkkiä kaunosieluja – sellaisia, jotka syövät lihaa, mutta eivät halua käsitellä sitä raakana. Olenpa tavannut sellaisiakin lihansyöjiä, jotka eivät suostu perkaamaan kokonaista kanaa. Kuvittelevatko he, että kana (broileri) kasvaa muovipussissa K-kaupan grillitiskin lampun alla?  Sellaisilta pitäisi kieltää lihan syönti kokonaan. Jos minulla olisi lapsia, syöttäisin niille maksaa, munuaisia, kieltä, etanoita ja sammakoita. On sitten matalampi kynnys aikuisena ryhtyä luolanaiseksi tai -mieheksi.

Eiliseen postaukseen viitaten resepti noudattaa kaavaa yksi kasvis, yksi liha. Poronmaksa ja sipuli. Suola ja pippuri. Voita. Laitoin myös kermaa. Olen sen viime aikoina poikkeuksetta korvannut kookos-sellaisella, mutta kookos ja poro, jotenkin se tuntui loukkaukselta.

Poronmaksa viipaloidaan ja pinta paistetaan rapeaksi voissa. Kuullotetut sipulit ja maksa ladotaan uunivuokaan, päälle mausteet ja kerma. Uuniin, kunnes kypsää. Seurana lanttumuhennosta. Jo tämän takia kannattaa asua Suomessa, vaikka välillä tuleekin kunnolla lunta niskaan.

Ps. Jälkikäteen kuvia katsellessa tuli mieleen, että joku on joskus saattanut jossain keitokirjassa käskeä pyyhkimään maksan talouspaperilla ennen paistamista. En ole varma, mutta voin kertoa, että se ei ole tarpeellista.

*lainasin kaverin sähköpostiviestistä otsikon (kiitos vaan M), pidin siitä jo ennen kuin luin sisällön – kaveri olikin lainannut Talouselämä-lehdeltä, artikkeli löytyy täältä, sekin kannattaa lukea.

2 vastausta kirjoitukseen “Tyhmä ja onnellinen*”

  1. Mikko Moilanen 4 helmikuun, 2011 klo 19:33 #

    Hahahaha, jos voisin valita, olisin milloin tahansa ennemmin tyhmä ja onnellinen kuin älykäs ja onneton.

  2. Mikko Moilanen 4 helmikuun, 2011 klo 19:43 #

    Tai no, en ole niin kovin varma tuosta sittenkään. Ennemmin tiedostava ja onneton kuin ”ignorant” ja onnellinen. Tämä jälkimmäinen tila ei ole mitenkään kovin tavoittelemisen arvoinen tapa onneen. Se on onnea vaikka muiden kustannuksella eli itsekkyyttä. Edellisessä tilassa olisi taas mahdollisuus onneen muut huomioiden. Jaettu ilo se paras ilo on!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: