Puhdistus

10 Jou

Olen viisaammilta oppinut, että jos jotain kosmetiikassa kannattaa välttää, niin sitten sulfaatteja, jotka kulkevat yleensä pullon kyljessä nimellä sodium laurate sulphate. Sulfaatit on kuulemma alunperin kehitetty teollisuuden käyttöön ja lähinnä lattianpesuun. Jo se tieto riittää minulle, enkä toivo hierovani sellaista myrkkyä iholleni taikka päänahkaani. Olen korvannut kaikki pesuaineet sulfaatittomilla aineilla, mikä ei ole helppoa, koska sulfaatteja tungetaan lähes kaikkialle, myös joihinkin ekologisiksi mainostettuihin kosmetiikkatuotteisiin, kuten Ole Hyvä -sarjan ja ranskalaisen ’luomusarja’ Saven tuotteisiin. Pöh.

No, kun olen jättänyt sulfaatit pois, olen ainakin huomannut pari mukavaa asiaa, ensiksikään ihoni ei enää kuivu kuten ennen ja toiseksi en enää tarvitse hoitoainetta, koska hiukset ovat puhtaat, mutta eivät ’vingu’.

Olen testaillut kaikenlaisia tuotteita ja kasvoille olen hiljattain löytänyt ihan loistotuotteen, Nuxen puhdistusöljyn, joka ei ainakaan kuivata kasvoja. Tuote tuntuu ja tuoksuu ihanalta, näyttää hyvältä, sisältää melkein vain erilaisia luomuöljyjä ja se pesee meikin pois. En keksi, mitä muuta voisin naamanpesuaineelta edes toivoa?

2 vastausta kirjoitukseen “Puhdistus”

  1. Minna 10 joulukuun, 2010 klo 20:12 #

    Millä peset hiuksesi? Vaikeaa on tosiaan löytää shampoota, joka ei kuivata hiuksia, mutta ei toisaalta jätä rasvaiseksikaan. Ja sitten kun hiukset vielä rasvoittuvat nopeasti, niin ongelma on valmis!

    • luolanainen 10 joulukuun, 2010 klo 20:26 #

      Tällä hetkellä pesen hiukseni Logonan Balance Shampoolla, joka on parempi kuin sitä edeltänyt Urtekramin Tea Tree -shampoo. On totta, että varsinkin aluksi tuntuu, etteivät hiukset tule puhtaaksi, se kun on se sulfaatti, joka vaahtoaa. 🙂 Mutta tällä mennään ja pakko myöntää, että olin ennen melkoinen purnukka-addikti ja hiuslakan suurkuluttaja, mutta enää en jaksa olla niin turhan tarkka. 🙂 Uskon, että hiukset ja varsinkin hiuspohja tottuvat tehopuhdistukseen ja sitten ne tottuvat näihin luomumetodeihin myös ja asettuvat luonnontilaansa, joka tuskin on ongelmallinen. Ongelma on se epätäsapaino, jonka myrkyt saavat aikaiseksi. Näin uskon itse siis, en ole kemisti. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: