Ollako vai eikö olla

26 Jou

Katselin juuri vanhoja valokuvia. Kävin taideyliopistoa ulkomailla ja meno oli sen mukaista. Silloin se tuntui normaalilta, nyt naurattaa ja tavallaan haikeana muistelen, kuinka huolettomasti elimmekään. Asuimme kommuunissa, bailasimme melkein joka päivä, teimme jätesäkeistä ja keittiöpyyhkeistä vaatteita, nauroimme, tanssimme, lauloimme, maalasimme ja rakastimme. Siitä on melkein kymmenen vuotta, ei kovin kauaa, mutta riittävästi – asiat ovat muuttunet. Mutta kuinka ne ovat muuttuneet ja kuinka minä olen muuttunut? Silloin vannoin, että tulisin aina olemaan samanlainen, en koskaan myisi sieluani, kulkisin loppuelämäni revityissä farkuissa, kuuntelisin reggaeta ja olisin vapaa.

Mietin näitä asioita, koska minulla taitaa sittenkin olla identiteettikriisi. Minun pitäisi nyt päättää, mitä seuraavaksi haluan tehdä. Aloittaa uusi aikakausi, valita, mihin suuntaan seuraavaksi lähden.

Taideyliopistobailukauden jälkeen menin töihin ja jatkoin bailaamista. Paloin kai loppuun, koska halusin muuttaa radikaalisti elämäni suuntaa ja rupesin urheiluhulluksi. Otin vapaata ja lähdin hetkeksi maailmanääriin. Silloin ajattelin, että urheilu on elämäni ja uhraan sille kaiken aikani. Palasin kuitenkin työelämään ja asettauduin Helsinkiin.

Olenko taiteilija vaiko urheilija? Täytyykö sellainen asia päättää? Pitääkö olla joko tai vai voiko olla kaikkea? Yksi asia on varmaa; haluan edelleen kulkea revityissä farkuissa, kuunnella reggaeta ja olla vapaa.

Oli ihanaa jutella jouluna rakkaiden kanssa asioista. Eräs vanhempi ja viisaampi totesi, että on turha kotona olohuoneen nurkassa laatia suunnitelmia, pitää ottaa vastaan, mitä annetaan, mennä mukana ja olla avoin.

Alan uskoa, että asia on juuri niin.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: