Terveisiä idästä

2 Jan

Curryssa on jotain lohduttavaa – se lämmittää talven keskellä. Tarkoitan nyt currylla ruokaa, en pelkkää maustetta. Kanacurry, kookoscurry, kasviscurry. Curryn kanssa syödään riisiä, koska se on mautonta ja pehmentää tulisuutta. Kaikista parasta on riisi, joka on paistettu voissa kananmunan kanssa – paitsi, jos riisi ei syystä tai toisesta kuulu ruokavalioon. Testasin juuri jotain muuta, joka toimi ihan yhtä hyvin, ruoka oli suorastaan taivaallista. Katkarapucurry: pussi pakastekatkarapuja, pussi pakastevihanneksia, purkki vesikastanjoita, arame-levää, raastettua inkivääriä, silputtua valkosipulia sekä chiliä, curry-maustetta, kurkumaa, suolaa. Kaikki paistetaan ensin nopeasti kookosöljyssä ja haudutetaan kattilassa, jonne lisätään purkillinen kookorkermaa. Paleoriisi: raastettu kukkakaali, joka paistetaan voissa tai kookosöljyssä, korianteria, suolaa ja kananmuna. Fantastista!

Ps. Oikeasti maistuu parhaalta kulhosta syötynä, mutta kuvauksellisista syistä joustin astiavalinnassa.
Ps II. Tämä oli pikaruokaversio, tuoreista kasviksista tulee vielä parempaa; porkkana, paprika ja bambunversot ainakin sopisivat erinomaisesti. Cashew-päkyt olisivat todellinen piste i:n päälle, itse unohdin lisätä.

7 vastausta to “Terveisiä idästä”

  1. kukkal tammikuu 3, 2011 klo 20:31 #

    Raastettu kukkakaali tulee testiin heti huomenna! Kiitos❤

  2. Nienna helmikuu 11, 2011 klo 11:03 #

    Hei, kiitos tästä! Testasin tätä eilen illalla masaman-curryn kanssa pienin muutoksin (lisäsin pienen kourallisen herneitä ja muutaman herkkusienen sekä currya korianterin sijaan kun korianterista en pidä), ja tää oli aivan mainio!

    Kelpasi varsin hyvin myös poikaystävälle, joka kotiin tullessaan ihmetteli et mikä sut on saanut riisiä kokkaamaan…🙂

    • luolanainen helmikuu 11, 2011 klo 18:16 #

      Oih, masaman-curry kuulostaa ihanalta, mitä siihen tulee? Tuo ”riisi” on kyllä monikäyttöinen, pitääkin tehdä taas!

      • Nienna helmikuu 20, 2011 klo 13:10 #

        Tätä ohjetta mukaillen tein: http://www.waitrose.com/recipe/Massaman_Lamb_Curry_with_Coconut_and_Peanuts.aspx

        Perunoiden sijaan laitoin bataattia (joka tosin ei välttämättä ollut paras vaihtoehto, seuraavalla kerralla taidan kokeilla ehkä lanttua tai mahdollisesti juuriselleriä), maapähkinöiden sijaan cashew-pähkinöitä ja kookosmaito oli toki ihan normaalia. Lisäsin myös pari pienehköä tomaattia ja vähän paprikaa kaveriksi.

        Valmiissa massaman-tahnoissa tahtoo ainakin täällä päin maailmaa olla sokeria, joten paras vaihtoehto lienee tehdä itse.

        Eilen tuli taas tehtyä punaisen thai-curryn kaveriksi tuota ”riisiä”, ja on se kyllä hyvää!

      • luolanainen helmikuu 20, 2011 klo 15:57 #

        Nam. Taidat asustaa enkkulassa? Terveisiä vanhaan ”kotimaahan”, Waitrose rules!

      • Nienna helmikuu 21, 2011 klo 11:56 #

        Täällähän minä🙂 Waitrose on vallan mainio kauppa kyllä juu!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tänään lautasella: Raastetut Live! | - tammikuu 5, 2011

    […] Curry-postaus innoitti salamana raastamaan kukkakaalia. Ihanuus, suosittelen. Odotellessa syödään […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: