Lauantain ajatuksia

5 Hel

Olenkin jo maininnut, että käyn erästä kouluttajaksi valmentavaa kurssia juuri nyt. Tänään oli taas koulutuspäivä. Seisoin siellä lauantaina, vapaapäivänäni ja tajusin, että rakastan juuri tätä ja kohta tämä on osa arkeani. Mahtava tunne. Minun salaisesta unelmastani tulee totta!

Tänään myös tajusin, että nyt vihdoin toteutan jotain, joka kumpuaa minusta. Olen valitettavasti tehnyt elämässäni paljon asioita, en ehkä muita miellyttääkseni, mutta todistaakseni heille jotain. Että pärjään ja osaan ja pystyn ja olen hyväksytty. Ne eivät kyllä ole mitään hienoja motiiveja, koska se on ihan feikkiä kaikki. Ainoa oikea tapa elää on kuunnella omaa sydäntä ja toimia sen mukaan. Sama pätee niin työhön, harrastuksiin kuin rakkauteenkin. Olen oikeastaan kaikilla noilla osa-alueilla tehnyt niin kuin olen kuvitellut olevan oikein – muiden silmissä. Kamalaa tajuta tälläinen asia. Toisaalta on välttämätöntä havahtua, jotta voi tehdä asialle jotain. Voi ottaa elämän omaan haltuun. Voi tehdä niitä asioita, joita tehdessä sydän nauraa – olla onnellinen ja sitä kautta tehdä hyvää myös muille.

2 vastausta kirjoitukseen “Lauantain ajatuksia”

 1. Mikko Moilanen 6 helmikuun, 2011 klo 02:55 #

  Kaikki tekee tuota. Eli on ulkopuolisten paineiden ja odotusten orja. Vapaus on harhaa. Mutta aina voi olla vähän enemmän vapaampi.

  • luolanainen 6 helmikuun, 2011 klo 09:26 #

   Jos sinä olet oikeassa, me olemme kaikki väärässä. 🙂

   Ymmärrän, että ihminen on laumaeläin ja joissain tilanteissa ja rauhan vuoksi on syytä joskus myötäillä muita, mutta elämän suurien ratkaisujen kohdalla pitäisi kyllä uskaltaa olla oma itsensä. Sitä paitsi muiden mukaan toimiminen on usein toisten aliarvioimista. Olen nyt esimerkiksi huomannut, että ihmiset ovat sittenkin kannustavia, vaikka nykyiset valintani ovatkin ihan päinvastaisia kuin mihin on totuttu.

   Jos nyt oikein menen syvälle, niin ehkä kyse on myös itsensä hyväksymisestä. Ai että minä olenkin tällainen (luolanainen). 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: