Megahyvä porkkana-levä-cracker

21 Hel

Valmistin viikonloppuna crackereita, joista tuli niin hyviä, että taas piti syödä silmät kiinni. Nämä sopisivat erinomaisesti tarjottaviksi. Tai näitähän voi syödä ihan koska vaan, mutta varoituksen sana: itsehillintä on koetuksella, koska kerralla tekisi mieli rohmuta enemmän kuin on suotavaa. En valitettavasti voi antaa tarkkoja määriä, koska en taaskaan mitannut mitään, yritän joskus uudestaan:

Siemensekoitusta (itse käytin auringonkukan-, kurpitsan-, seesamin-, pellavan-, chia- ja hampunsiemeniä)
Kourallinen mantelijauhoa
Pari raastettua porkkanaa

Arame-levää (liotettuna)
Loraus macadamiaöljyä
Maldon-suolaa
Rouhittua mustapippuria
Chiliä
Vettä (taikinan notkistamiseksi)

Kaikki blenderiin / monitoimikoneeseen ja taikinaksi. Veitsen avulla taikina levitetään leivinpaperille ja joko paistetaan 175 asteessa kunnes rapeita – lämpötilan voi laskea lopuksi 50 asteeseen ja kuivatella crackereita siellä jonkin aikaa – tai sitten voi valmistaa (raaka-)crackerit kuivurissa. Suosittelen leikkaamaan paloiksi ennen kypsennystä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: