Ongellisuus

21 Maa

Kun muinoin opiskelin, minulla oli opettaja, joka opetti minulle ainakin (vain) yhden asian ja se oli nimeltään propportunity. Se tarkoittaa sitä, että jos ja kun ilmenee ongelma (problem), siitä tehdäänkin mahdollisuus (opportunity). Käänsin sen nyt suomeksi.

Ongellisuutta voi harjoittaa silloin, kun kaikki menee päin he**ettiä. Eli kun rakentaa elämänsä korttitaloa ja se romahtaa. Sen sijaan, että potkaisisi kortit vihaisena ympäriinsä, rakentaakin korttipalatsin.

Olen itse ikuinen optimisti ja jonkun (pessimistin) mielestä siitä voi koitua ongelmia. Eipä koidu ei. Jos ei ole ongelmia, on vain mahdollisuuksia. En koskaan ajattele, mitä kamalaa voisi tapahtua. Ajattelen aina, kuinka mahtavasti asiat voivatkaan sujua. Rakentelen siis mielessäni päivittäin pilvilinnoja. Antaa puhaltaa vaan – jos romahtaa, rakennan uuden ja hienomman.

Ongelma on myös haaste ja haasteet on tehty rakastettaviksi. Ongelmanratkaisu vaatii myös luovuutta. Tänne vaan kaikki ongelmat, teen teistä kultaa!

3 vastausta kirjoitukseen “Ongellisuus”

 1. Mikko Moilanen 22 maaliskuun, 2011 klo 06:33 #

  Heh, hyvä kirjoitus.

 2. Jenny 22 maaliskuun, 2011 klo 10:20 #

  Hieno termi!
  Itse pyrin jatkuvasti tuohon samaan olotilaan. Pyrin näkemään asioissa hyviä puolia, tsemppaamaan entistä enemmän jos jokin menee pieleen, pyrin olemaan optimistinen ja positiivinen. Pyrin joka päivä olemaan kiitollinen asioistani.
  Olen huomannut, että asenteeni myös ärsyttää ja sitä on kutsuttu yltiöpositivismiksi ja feikiksi. Minulle on sanottu, ettei tollanen voi olla. On lueteltu liuta omia ongelmia, ja arveltu minun päässeen liian helpolla elämässäni. Että jos sä ajattelet noin, niin oot kyllä syntynyt kultalusikka poikittain persuksissa. Se ei ihan pidä paikkaansa 🙂
  Uskallan kyllä sanoa ääneen, jos jokin vatuttaa tai menee huonosti, mutta olen havainnut että nopein keino ulos siitä on juuri se, sanojasi lainatakseni, että rakentaa entistä ehomman korttipalatsin. Ja nimen omaan PALATSIN.

  • luolanainen 22 maaliskuun, 2011 klo 18:55 #

   Eikö varmasti ole kultalusikka persuksissa? Haha. Kaikki katsomme maailmaa eri tavalla, mutta omaa suhtautumistaan voi myös muuttaa, kaikki on kuitenkin siellä oman pään sisällä. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: