Syyskuun ruokahaaste, eli metsästä lautaselle

20 syys

Kun kerran uhosin, niin metsään menin syyskuun ruokahaasteen perässä. Seurakseni sain serkkuni stadin stinan ja mukana kulki myös kaksi kameraa. Yksi antiikkinen Canon AV-1 filkkakamera ja yksi moderni Ixus. Tuli otettua paljon hienoja makrokuvia sienistä ja muuta kivaa; ihastelimme jokaista tattia, marjaa ja käpyä ja hihkuimme syysiloa. Valitettavasti unohdin tänään kameran muistikortin toimistolle, joten postaukset tulevat eri järjestyksessä kuin oli tarkoitus. Ensin siis lopputulos, huomenna tarinan taustat.

Tattipihvit tattisoosilla:

Rrrrakastan sieniä ja mielestäni niihin on turha sotkea turhaa härpäkettä, eikä mitään, mitä mummo ei olisi hyväksynyt. Paitsi pekonia. Eli ainekset: kaksi tattia, yksi pieni ja yksi suuri, voita, luomukermaa, sipulia, merisuolaa, loraus soijaa ja rouhittua pippuria. Ja tietty luomusian kylkeä, eli pekonia. Persilja on oikeastaan vain koriste.

Tatin lakki siivuiksi ja viisi kauneinta siivua talteen. Loput silpuksi ja kuivaan pannuun. Nesteet haihdutetaan ennen kuin lisätään voi ja pieneksi silputtu sipuli. Paistetaan, lisätään suola, kerma ja soija. Keitetään tattikermaseos kasaan ja siirretään kattilaan, sauvasurvaimella muhennokseksi. Pannuun voita – tattisiivut ja pekonisuikaleet nätisti pannuun. Paistetaan kunnolla rapsakaksi. Asetellaan lautaselle ja / tai syödään silmät kiinni nautiskellen.

Ps. Tässä on nyt sitä oikeaa rasvaa! Jotenkin leijonantassumainen jälki miellyttää ja aika pervolta näyttää, silleen hyvällä tavalla.

Jätä kommentti